Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Salg

Importer kundefakturaer


Hvis du har mange eksisterende kundefakturaer som du vil legge inn i regnskapssystemet er denne artikkelen til god hjelp.

Importer kundene og opprett produkter før du starter

Før du starter å importere fakturaene, må du ha opprettet kundene enten ved å importere dem eller registrere dem manuelt. Du må også ha opprettet produktene som skal brukes i fakturaene.

Husk at navnene på kunder og produkter må være helt identiske med teksten på fakturaene som skal importeres.

Importer kundefakturaer

  1. Gå til Salg > Faktura
  2. Klikk på “Importer fakturaer”
  3. Klikk på “Last ned eksempelfil” og fjern eksempeldataen som ligger i den filen
  4. Fyll inn med din egen data. Se seksjonen “Hva de ulike kolonnene betyr” for mer informasjon om hva du skal legge inn.
  5. Lagre excel-filen og last den opp
  6. Klikk “Importer”

Fakturaene du importerer vil ikke bli sendt ut til kundene dine! De vil kun opprettes som fakturaer i regnskapssystemet og ingenting sendes ut når de importeres.

Hva de ulike kolonnene betyr

Du vil se at kolonnene A-J er fylt ut med ulike overskrifter. Alle disse er påkrevd å fylle ut, med unntak av kolonne D “KID” og kolonne F “Order line - description” som kan stå tomme.

A: Invoice no: Her skal du legge inn fakturanummer. Fakturanummeret kan ikke eksistere allerede.

B: Invoice date: Her skal du legge inn fakturadato.

C: Due date: Her skal du legge inn forfallsdato. Merk at formatet på alle datoene skal være like. F.eks. kan ikke 01.01.21 og 01-01-2021 brukes i samme fil.

D: KID: Legg inn KID (dette feltet er valgfritt).

E: Costumer no: Her skal du legge til navn på kunden. Merk at du må importere/opprette kundene i regnskapssystemet først.

F: Order line - description: Beskrivelse av produktet (dette feltet er valgfritt).

G: Order line - product name: Navnet på produktet. Merk at produktnavnet må stemme overens med et produkt som allerede er opprettet.

H: Order line - unit price: Pris for produktet. Det er mulig å sette opp en annen pris på fakturaen enn den prisen som tidligere er lagret på produktet. Det vil ikke bli gjort noen endringer på det som tidligere er lagret.

I: Order line - count: Antall produkter.

J: Order line - VAT code: Her må du legge inn mva-koden som er brukt (f.eks. 3 eller 6). Hvis du er usikker på hvilken mva-kode du skal bruke kan du gå til Innstillinger > Mva > Mva-innstillinger for dine fakturaer.

Er du usikker på hvilken mva-kode du skal bruke kan du benytte deg av regnskapschatten vår.

Flere produkter på samme faktura

Hvis du ønsker å legge til flere produkter på samme faktura kan du legge til produkter slik som vist på bildet:

Spørsmål?

Chat gjerne med oss om du har spørsmål eller om du har problemer med å importere filen. Hvis du har laget en fil du ikke får importert kan du gjerne sende filen til oss, så skal vi hjelpe deg videre!

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer