Kunder

Du må registrere dine kunder før du kan begynne å fakturere dem. Her går vi gjennom de ulike type kundene og hvordan du registrer dem.

Du kan opprette en ny kunde fra kundelisten eller direkte i fakturaflyten.

1. Gå til “Salg” > “Kunder”
  2. Klikk på “Ny kunde”
  3. Fyll ut
  4. Klikk “Opprett kunde”

Hvis kunden din er en bedrift

Hvis kunden din er en bedrift kan du søke opp selskapsnavnet eller organisasjonsnummeret - og vi fyller inn det vi klarer å hente fra Brønnøysunderegisterene!

1. Søk opp selskapsnavnet eller organisasjonsnummeret i det øverste feltet og velg kunden
  2. Legg inn e-postadressen fakturaen skal sendes til
  3. Fyll inn resten

Organisasjonsnummer og virksomhetsadresse må være lagt inn på kunden for at du skal kunne sende EHF-fakturaer til bedriftskunden.

Hvis kunden din er en privatperson

Hvis kunden din er en privatperson, står du fritt til å registrere kunden som du ønsker. Kravene til salgsdokument sier at du må inkludere fullt navn og adresse når du selger til privatpersoner.

1. Huk av for “Er dette en privatperson?”
  2. Legg inn opplysninger om kunden.

Hvis du vil sende Vipps eFaktura til denne kunden må kundens telefonnummer være lagt inn og kunden må kunne motta Vipps eFaktura.

Betalingsoversikt

Vil du se betalingsoversikten på en enkelt kunde, kan du gjøre dette ved å gå til “Salg” > “Kunder” > klikk på (…)-knappen. Her kan du åpne og lukke betalinger mot kundefakturaer.