Hvordan sette fakturanummeret for første faktura

Gratulerer med din første faktura!

Når du sender fakturaer til kundene dine må de være nummerert med et fakturanummer, som skal være en del av en løpende nummerserie. Det kan ikke være “hull” i denne nummerrekken. Når du skal sende din første faktura fra vårt regnskapssystem må du velge hvilket nummer fakturaen skal starte på.

Hvor settes fakturanummeret

Fakturanummeret settes første gang du lager en faktura.

1. Gå til Salg > Faktura
  2. Trykk på “Ny faktura”
  3. Velg kunde, legg inn hva du skal fakturere, pris, osv. Når du kommer til siden rett før du sender fakturaen vil du får opp et felt med spørsmål om å sette fakturanummeret. Legg inn hvilket fakturanummer første faktura skal ha her.

Hva slags fakturanummer bør jeg velge?

Hvis dette er den første fakturaen som sendes fra selskapet kan du fritt velge hva fakturanummereringen skal være. Vi foreslår å starte på nummer 1000 i regnskapssystemet, men du velger selv om du vil endre dette til for eksempel 1 eller noe annet.

Hvis det har blitt sendt fakturaer fra dette selskapet tidligere, for eksempel gjennom et annet regnskapssystem, bør du sørge for at du fortsetter på den nummereringen som allerede er startet på. For eksempel, hvis du har sendt faktura nummer 1, 2 og 3 fra et annet regnskapssystem, burde du starte med fakturanummer 4. Alternativ, kan du velge å starte i en klart annen nummerserie som for eksempel 10 000.