Importer kunder

I denne hjelpeartikkelen får du hjelp med hvordan du importerer kundene dine til regnskapssystemet.

Trinn 1: Last ned eksempelfilen

1. Gå til Salg > Kunder
  2. Klikk på “Importer kunder”
  3. Klikk på “Last ned eksempelfil”

Trinn 2: Fyll ut excel-filen med dine kunder

Her kan du fylle ut kolonnene A-G.

Det er kun kundens navn som systemet krever du må fylle inn for å importere, men det er likevel lurt å legge inn adressen og f.eks. organisasjonsnummer hvis de er en bedriftskunde. Da har du denne informasjonen lagret til neste gang du skal sende dem en faktura.

Kolonne A - NAME: Legg inn kundens navn. Hvis det er en privatkunde, legger du inn fornavn og etternavn på kunden her. Hvis det er en bedriftskunde, legg inn selskapsnavnet til kunden din.

Kolonne B - ORGANISATION NUMBER: Hvis de er en bedriftskunde, legg inn organisasjonsnummeret her.

Kolonne C - EMAIL: Legg inn e-postadressen til kunden din.

Kolonne D - PHONE NUMBER: Legg inn telefonnummeret til kunden din.

Kolonne E - ADDRESS: STREET: Legg inn gateadressen og nummer.

Kolonne F - ADDRESS: ZIP CODE: Legg inn postnummer.

Kolonne G - ADDRESS: CITY: Legg inn by.

Når du har lagt inn alle kundene dine med den nødvendige informasjonen, må du lagre excel-filen. Så kan du gå videre til neste trinn.

Trinn 3: Last opp og importer excel-filen

1. Gå til Salg > Kunder
  2. Klikk på “Importer kunder”
  3. Klikk på “Velg fil” og last opp filen
  4. Deretter kan du importere den ved å klikke på “Importer”