Hjelp og kundeservice
Fant ingen treff på dette søket
Salg

Mottar ikke Vipps eFaktura


Har du sendt en Vipps eFaktura, men ikke mottatt denne i mobilappen? Det kan det være ulike årsaker til og denne hjelpeartikkelen går gjennom de vanligste årsakene.

Vipps eFakturaen er ikke blitt sendt

Sjekk om fakturaen har blitt vellykket sendt. Det gjør du ved å gå til “Salg” > “Fakturaer”. Finn fakturaen det gjelder og klikk på redigeringspennen ved siden av den. Under “Kundekontakt” vises alle utsendelser som er gjort på fakturaen.

Hvis en ustendelse har en grønn avhuking som vist på skjermbildet, betyr det at den skal være vellykket sendt fra systemet. Vises noe annet enn dette (f.eks. et rødt kryss eller gul trekant), kan noe ha gått galt med utsendelsen. Da kan du sende fakturaen på nytt på ved å klikke på “Send en kopi”.

Vipps eFakturaen har blitt sendt, men ikke mottatt

Sier kunden din at de aldri mottok Vipps-fakturaen, men du ser at den er sendt? Da kan det være andre årsaker til at de ikke ser fakturaen i Vipps-appen.

De har ikke Vipps-appen

Vipps-appen må være aktiv på mobiltelefonen til kunden din for at de skal kunne se fakturaen i appen. Hvis de ikke har appen, skal de normalt sett likevel se eFakturaen i nettbanken sin.

De bruker en bank som ikke har en avtale med Vipps

Ikke alle banker i Norge har en avtale med Vipps, som betyr at ikke alle kan få Vipps eFakturaer inn i Vipps-appen. De skal likevel normalt sett kunne se eFakturaen i nettbanken sin.

De kan ikke motta fakturaer i Vipps-appen

Man må ha aktivert at man kan motta fakturaer i selve Vipps-appen. Dette gjøres på følgende måte:

  1. Åpne Vipps-appen
  2. Gå til “Profil” > “Regninger og eFaktura”
  3. Aktiver “Vis regninger i Vipps” og “Alltid Vipps eFaktura”

De har ikke en eFaktura avtale med sin egen bank

For at man skal kunne motta Vipps eFakturaer, må man ha en avtale med banken sin om at man kan motta eFakturaer. Mottaker kan ta kontakt med banken sin for å få avklart om en slik avtale er på plass. I noen tilfeller kan det hende at man har sagt ja til at man vil motta eFakturaer fra noen, men ikke fra alle. For å sikre at man mottar mest mulig i Vipps-appen og som eFaktura, kan det være lurt å si at man ønsker å motta dette fra alle.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer